La aproape 2 ani

Daria descopera zilnic cuvintele.Vocabularul ei este din ce in ce mai bogat.Ea , este din ce in ce mai dornica sa invete cuvinte noi si este extrem de incantata de performante.Le ” fura ” de la noi, ori  ne asculta atent , iar ulterior vine si  spune cuvinte noi, le aude in parc sau le inventeaza pur si simplu.Cert este ca fata de luna trecuta , Daria este schimbata total la capitolul comunicare.Acum stie sa refuze, daca nu ii convine ceva, sau spune ca nu vrea, sau spune ce/unde vrea.Se afla in” epoca „mami”, din nou.Toate se desfasoara cu mami, pe langa mami sau sub aripa lui mami.Daca intervine Alin in vreo actiune de a ei sau incearca sa o ajute cu ceva, il da la o parte si ii spune „nu, mami”, adica „pleaca , doar mami poate interveni.Astea toate sub disperarea lui mami care lunea viitoare incepe serviciul.Nu stiu daca simte ceva, eu ii spun zilnic ca voi pleca la servici, treaba este ca de cateva zile sta lipita de mine mai mult ca inainte si ma iubeste de 10 ori mai mult si ma strange in brate si vine si se cuibareste in bratele mele si cere sa i dau pup.Nu ii subestimez nici un moment capacitatea de a intelege ce se va petrece, insa mi e mie asa….cand o vad cat e de atasata de mine.Bun.Sa revin la cuvintele noi, invatate de piticoata sau inventate/auzite.

ift=lift

isi=arsi, pronuntat spre orice sursa de foc

una=una, adica o bucata, de orice

otoliu=fotoliu

aolo=aoleu

clochi=ochi

glolo=gura

va, va=vai, vai

uite o= uite o( ascundea o mingiuta intr o seara si cand a intrebat o Alin unde e mingia a raspuns uite o si a scos o din san )

tato=fato( de la fata)

cla-cla= ce faci sau cifra 10, deci are doua sensuri acest cla cla

alo=alo inlocuit cu succes de ia, ia, cum pronunta pana acum

Atalia=prietena ei Natalia

Pati=amica ei Patricia, denumita pana acum” Papu”

osu= mosu

asa=asa, cand ne arata cum trebuie sa stea vreun obiect

aisi=aici

tutuias=fluturas

ahsa pronuntat nazal= nasa ei

potoci=papuci sau picior

mana=mana, membru superior

adi, cu accent prelung  pe i=haide

Daia=Daria, desi se recomanda cu „baba”, de cele mai multe ori 🙂

dus=dus, cand ii fac dus seara

baie=baie ca si spatiu sau baie ca si procedura de curatare

Am insirat aici cateva cuvinte , insa sunt mult mai multe.Nu le retin insa pe toate.Ori nu le scriu cand trebuie si uit de tot de ele.

Anunțuri

7 gânduri despre “La aproape 2 ani

  • Eeee….hai ma Gabi, totusi e o diferenta de cateva luni ( care conteaza f mult ) intre cele doua pice.iar Maria nu sta deloc pe loc :).Daria la varsta ei nu sh daca facea tot ce face Maria acum…ai rabdare, o sa treceti prin toate etapele, nu o sa rateze nici una .uneori am impresia ca sunt setati din nastere cu doatari standard :))).Prea le fac la fel , de multe ori, prea au acelesi etape..

 1. E dulce tare „Daia”… azi-mâine va folosi un vocabular cu sute de cuvinte şi te vei întreba când şi unde a învâţat atât de repede o nouă limbă, pe lângă bebeluşeasca universală, pe care niciun adult nu e capabil să o pună într-o carte de limbi străine… 🙂

  • Daaaaa…pai deja ne minuneaza de unde prinde anumite cuvinte :).o sa vedeti si voi , in curand , cum descopera ei cuvintele, e o etapa frumoasa sa stii…..foarte frumoasa, desi obositoare, cu multe explicatii de dat…
   pupici fetelor!

 2. E foarte frumos cand incep sa vorbeasca si sa te intelegi cu ei si prin cuvinte, nu doar gesturi. Dar uneori e si tare obositor:d. Cand intreaba de zeci de ori ce e aia..Si inca n-am ajuns la faza „de ce?” :))
  Pupici Daria:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s