Despre timp, iubire si familie

Mi am amintit despre cât e de frumos sa ….nu mai fii contratimp, sa te bucuri din plin de plimbările agale , de la școala, ținând de mâna doua năzdrăvane de fetițe , care turuie vrute si nevrute , in drumul nostru spre casa. Despre bucuria din ochii ei , atunci cand suna clopotelul si știe ca vine mami sa o ia , astăzi , de la școala. Si cum ii vad ochișorii cum ma caută cu privirea , imediat ce trece de scările școlii. Si cum imi sare in brațe , aproape sa ma dărâme de bucurie , ca sunt acolo.

Despre dimineți in care zăbovim in pat , făcând planuri si nu alergând sa ajungem care pe unde trebuie .

Avem din ce in ce mai puțin timp pentru lucruri cu adevărat importante , visam la Weekenduri , iar cand vin …..aproape ca nu te poti bucura la maxim , pentru ca nu poti cuprinde totul in 2 zile ….

Avem nevoie de ….timp , pentru noi, pentru familie , pentru cele doua minunății , care așteaptă cu sufletul la gura sa se facă ora 6 , pentru ca mami ajunge dupa ce se trezesc , la amiaza. Si cand ajung ….nu exista bucurie mai mare , decât sa aud de la parter , cum striga încet, pe doua voci „mami, mami”, cu usa deschisă la maxim si cu ochișorii plini de entuziasm.

Recunosc ca mi as dori cu mult mai mult timp ….pentru ele , pentru nevoile lor, pentru a fi cu ele. Încerc din răsputeri ca orele de seara, sa fie unele pline …de povesti, de răbdare pentru fiecare dintre ele , pentru ca fiecare are câte un raport zilnic , de plimbare in parc , sau de poveștile de seara , cu Piticul Loius, Angelica si Mărgica sau Biscuitele Speriat .

Ma uit cât de repede trece timpul , Daria mea se apropie amețitor de 7 ani , iar cea mică acuși împlinește , 3.

Ingrid este argintul viu al casei, s a dezvoltat extraordinar de mult , fizic , emoțional , conversațional etc. Corelează lucruri care ma lasa efectiv cu gura cascată , este atat de inteligenta si organizata , vorbește frumos , este plină de entuziasm si iubire, este o lipicioasa de a dreptul .Daca pana acum tot ceea ce făcea/ vorbea sora ei mai mare , era litera de lege, de acum , lucrurile se schimba. Inițiativa este la ea, culege doar ceea ce considera ea interesant , restul vin de la ea. Este momentul in care își definește extrem de bine personalitatea, o vad zilnic cum analizează, cum ia decizii singura , chiar dacă are doar 3 ani , cum încet , încet , devine selectiva si independenta. Este extrem de Ambitioasa, de altruistă, ii plac pisicuțele la maxim , bijuteriile si gentuțele. Așteaptă cu nerăbdare sa meargă la Gradinita, la toamna, imi amintește din cand in cand , ca va fi „supei, mega, taie”, adica super-mega-tare, superlativele folosite pentru tot ceea ce o bucura la maxim . Vorbește extrem de bine deși este Sâsăita , ne amuza teribil limbajul celor 3 anișori si recunosc cu regret ca ne vor lipsi cuvinte precum „micuite, ieiale, unelusa „sau fraze extrem de amuzante.

Relatia lor este una ….plină de iubire , exceptând micile certuri pe jucării sau rochii. Unde , s au găsit soluții : totul la fel , astfel ca de multe ori sunt întrebata dacă sunt gemene , pentru ca sunt îmbrăcate de foarte multe ori , la fel. Nu ca nu ar exista o diferența vizibila de înălțime între ele , Daria reușind ca la 7 ani , sa poarte încălțări numărul 33 , haine de 9 ani si sa mi ajungă aproape, aproape de umăr.

Daria este si ea intr o continua schimbare, de percepții , de atitudine, de limbaj , ori vestimentație . Da, este extrem de cocheta , este extrem de frumoasa( asta e, cioara e cioara) , este elegantă . Are o feminitate incredibila fata de alte fetițe , ii plac rochiile, ii place sa aibă parul lung .E genul de fetița pasionata de frumos, de stil, n o s o vad clar , cățărată in copaci , nu i place . Este atenta la ea, in ultima vreme , ii place sa fie curată , sa si asorteze hainele , sa decidă singura cum sa se îmbrace .

Este pasionata de citit , recunosc cu mândrie , iar meritul spre rușinea mea este 100% al ei, ca citește orice , încă din toamna trecuta, cand a început reticent , sa încerce , deoarece nu reușea sa citească numele unor prințese , de prin cărțile ei . Se încurca la cuvinte complexe , unde solicita ajutor si unde ii vad curiozitatea de a le înțelege , logic , pentru a si îmbogăți vocabularul . Ii place la școala , este un capitol pe care l a marcat cu dreptul

, cu bucurie si nu cu obligație . Recunosc , este si meritul învățătoarei , care reușește cumva sa abordeze diferit , cel puțin in clasa zero , sistemul educational.

Mi am promis sa revin , mai des, pe blog, ca altădată….acum fug, se vor trezi , avem treaba , ne așteaptă weekendul, planurile pentru vara si pentru vacanța!

2 gânduri despre “Despre timp, iubire si familie

  1. Bine ai revenit pe blog, ti-am simtit lipsa ! Ma bucur sa aflu vesti despre fete. Felicitari pentru progrese! Desi nu te cunosc, te admir mult si am gasit mereu inspiratie in ceea ce scrii. Cred ca foarte multe mamici care lucreaza se regasesc in situatia prezentata de tine. Acum doua luni am devenit mamica pentru a doua oara si dupa multa vreme simt in sfarsit ca ma pot bucura in tihna de timpul petrecut cu copiii. Este nepretuit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s